۱. گرفتن کره از مغزها
با استفاده از غذاساز میتوانید از انواع مغزها، کره بگیرید، کافی است ۲ پیمانه از مغزهایی که قابلیت کرهگیری دارند، مانند تخم آفتابگردان و گردو را با ۲ قاشق غذاخوری شکر یا عسل در غذاساز ریخته، دکمه مخلوط را بزنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا کره آماده شود. کره بادام زمینی از جمله کرههایی بوده که میتوانید به سرعت آن را در آشپرخانه تهیه کنید.
۲. خرد کردن گوشت مرغ و ماهی
برای درست کردن سالاد الویه، میتوانید مرغ و سبزیجات پخته را در غذاساز میکس کنید. کتلت ماهی از جمله غذاهایی بوده که برای تهیه خمیر آن به غذاساز نیاز دارید و با استفاده از این دستگاه میتوانید در زمان کوتاهی غذایی با کیفیت بالا درست کنید.
۳. تهیه انواع کوفته و همبرگر
برای تهیه غذاهایی مانند کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کوفته ریزه، همبرگر گوشت و همبرگر مرغ نیازی به چرخ کردن گوشت، رنده کردن پیاز و کوبیدن مواد نیست. با ریختن مواد کوفته یا همبرگر در غذاساز، به راحتی و در مدت زمان کوتاهی میتوانید یک خمیر منسجم و چسبناک به دست آورید.
۴. تهیه فلافل، انواع کوکو و کتلت
برای تهیه فلافل میتوانید نخود خیس کرده، سیب زمینی، سیر و سایر مواد مورد نیاز را در غذاساز میکس کرده و در کمتر از یک دقیقه خمیری با کیفیت به دست آورید. با غذاساز میتوانید گوشت و سبزیجات مورد نیاز برای تهیه انواع کوکو و کتلت را در کمترین زمان ممکن خرد کنید و یک مایه یکدست و با قوام به دست آورید.
۵. خرد کردن سبزیجات به شکل دلخواه
دستگاه غذاساز با داشتن تیغههای مختلف قابلیت خرد کردن انواع سبزیجات به شکلهای متنوع را دارد. برای تهیه سالاد شیرازی یا سالاد فصل میتوانید در زمان کوتاهی خیار، گوجه فرنگی، پیاز، کاهو و کلم را به شکل نگینی خرد کنید. برای خرد کردن سبزیجات مورد نیاز برای تهیه ترشی، خرد کردن سیب زمینی به شکل خلالی یا حلقهای، خرد کردن سبزیجاتی مانند لوبیا سبز و هویج به صورت نگینی و خرد کردن سبزی قورمه سبزی میتوانید از تیغه مخصوص غذاساز استفاده کرده و به راحتی ترشی، خورش یا سوپ مورد علاقه خود را تهیه کنید.
۶. تهیه انواع کیک و شیرینی
به جای همزن میتوانید مواد مورد نیاز برای تهیه کیک و شیرینی را در غذاساز ترکیب کرده و یک مایه کیک و شیرینی با کیفیت بالا به دست آورید.
۷. تهیه انواع دسر
به راحتی میتوانید انواع شکلات، کره و میوه را در غذاساز میکس کرده و دسرهای خوشمزهای مانند بستنی را با آن درست کنید.
۸. خرد کردن انواع مغزها
برای درست کردن یک خورشت فسنجان جا افتاده و مجلسی نیازمند پودر مغز گردو هستید. با استفاده از غذاساز به راحتی میتوانید انواع مغزها مانند گردو، بادام و پسته را در عرض چند ثانیه خرد کنید و در تهیه سالادها و دسرها به کار برید.
۹. پوره کردن انواع میوه
یکی از کاربردهای پوره میوهجات، تهیه لواشک خانگی است. میوههای مختلف را میتوانید حتی بدون پختن و با استفاده از غذاساز کاملا له کرده و با خمیر حاصل از میوه، لواشک درست کنید.
۱۰. تهیه انواع سس
تهیه یک سس مایونز، سس خردل یا سس گوجهفرنگی خوشمزه خانگی نیاز به ترکیب مواد مختلفی دارد که با استفاده از غذاساز، به سادگی و در کمترین زمان امکانپذیر است.
نکات تمیز کردن و نگهداری از غذاساز
پس از اتمام کار، تیغه را خارج کنید و ظرف غذاساز را از موتور جدا کنید.
تیغه را با استفاده از مایع ظرفشویی و اسفنج بشوئید، آبکشی کنید و فورا با یک حوله تمیز خشک کنید؛ بهطوری که هیچگونه رطوبتی روی آن باقی نماند. (باقی ماندن رطوبت روی تیغه علاوه بر کند شدن تیغه، باعث زنگزدگی آن میشود، بنابراین پس از اتمام کار، بلافاصله تیغه را شسته و خشک کنید.)
قطعات جداشدنی غذاساز را با استفاده از یک اسفنج و مایع ظرفشویی ملایم بشوئید؛ از سائیدن آنها با اسکاچ زبر و شویندهای قوی خودداری کنید.
پایه یا موتور غذاساز را با استفاده از یک دستمال مرطوب پاک کزده و از شستن یا ریختن آب روی آن خودداری کنید.
برای تمیز کردن لکههای سخت، مقداری خمیر جوش شیرین یا مایع ظرفشویی ملایم روی دستمال ریخته و لکهها را با آن پاک کنید؛ سپس با یک دستمال مرطوب، آن را تمیز کنید.
پس از شستن و تمیز کردن تمام قطعات غذاساز، آنها را خشک کرده و سپس روی موتور سوار کنید.
اگر ظرف غذاساز، بو گرفته، جوش شیرین و آب را به نسبت ۱ به ۱ مخلوط کنید و در ظرف بریزید. پس از ۱۵-۱۰ دقیقه ظرف را آبکشی کنید تا بوی آن از بین برود.
با استفاده از یک برس نایلونی، میتوانید به راحتی و بدون بریدن دست خود، تیغهها و لولهها را تمیز کنید.