شاید فکر کنید اگر غذاساز یا مخلوطکن داشته باشیم، دیگر نیازی به داشتن گوشتکوب برقی نیست. بله، گوشتکوب برقی دقیقا همان کار غذاساز و مخلوطکن را انجام میدهد، اما با این تفاوت که کاربری راحتتری دارد و وسیله دمدستیتری است. مهمترین مزایای گوشتکوبهای برقی عبارتاند از:
گوشتکوب برقی وسیله پرکاربردی است، اما وما بهدرد همه خانهها نمیخورد. اگر معمولا در حجم زیاد آشپزی میکنید، بهتر است که از همان غذاساز یا مخلوطکن استفاده کنید. اینها فضای بیشتری را در آشپزخانه اشغال میکنند، اما برای آشپزی در حجم زیاد مناسبترند. ایندرحالی است که اگر گوشتکوب برقی را برای غذاهای کمحجم و مصارف خردهریز مدنظر دارید، قطعا از خریدنش پشیمان نمیشوید. گوشتکوب برقی خصوصا برای پورهکردن غذای بچه وسیله فوقالعادهای است.
گوشتکوبهای برقی موجود در بازار قدرت موتورشان از ۱۰۰ تا ۱۵۰ وات شروع میشود و مدلهای بالای ۵۰۰ وات هم داریم. برای لِهکردن مواد نهچندان سخت قدرت موتور بین حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ وات معمولا کفایت میکند و برای بهگردش درآوردن مواد غذایی بین تیغهها و ایجاد بافتی لطیف و مخملی کافی است. اما برای خردکردن مواد سخت مثل یخ گوشتکوبهای با قدرت موتور بالاتر توصیه میشوند. البته دقت داشته باشید که قدرت موتور بالاتر همیشه بهمعنی کارایی بهتر یا دوام بیشتر محصول نیست و عوامل دیگری هم در تضمین کارایی و دوام مؤثرند.
گوشتکوبهای برقی میتوانند تک یا چندسرعته باشند. گوشتکوبهای ارزانقیمتتر معمولا تنظیمات سرعت ندارند یا نهایتا ۲سرعتهاند. مدلهای ۴ تا ۶سرعته هم داریم که پیشرفتهتر اما گرانترند. البته اگر غذاساز یا مخلوطکن دارید، همان گوشتکوبهای تک یا ۲سرعته احتمالا برایتان کفایت میکنند و خرید مدلهای پیشرفتهترش دیگر واقعا ولخرجی است!
گوشتکوب برقی باید خوشدست باشد و بتوان راحت کنترلش کرد. در این وسیله خاص خیلی مهم است که دکمه روشن/خاموش یا همان پاور در محلی با دسترسی آسان قرار داشته باشد. در بعضی از مدلها باید دکمه پاور را در تمام مدت استفاده همچنان فشرده نگه داشت و بههمینخاطر اگر دکمه پاور کوچک و خیلی تورفته باشد، کنترل یکدستی گوشتکوب سخت میشود. پس حتما موقع خرید به سختی و آسانی فشردن دکمه پاور دقت کنید. مدلهایی هم هستند که دسته ارگونومیک با کلید نرم دارند و کار با آنها کوچکترین زحمتی برایتان نخواهد داشت.
سبکی و سنگینی گوشتکوب را هم باید مدنظر داشته باشید. ایدهآلش این است که گوشتکوب را یکدستی بگیرید و با دست آزادتان ظرف را نگه دارید یا محتویات لازم را اضافه کنید. اما هرچه گوشتکوب سنگینتر باشد مجبور میشوید که دودستی کنترلش کنید.
میله گوشتکوب دقیقا همان قسمتی است که بیشتر کثیف میشود و ازهمینجهت باید به جنسش دقت کرد. جنس تیغهها تقریبا در همه مدلها استیل ضدزنگ است، اما جنس میله میتواند پلاستیکی یا فی باشد. گوشتکوبهای میلهفی راحتتر تمیز میشوند (البته سنگینتر هم هستند)، درحالیکه میلهپلاستیکیها معمولا بر اثر آغشتهشدن به مواد غذایی رنگی مثل گوجه بعد از مدتی تغییر رنگ میدهند.
گوشتکوبهای ارزانقیمتتر شارژی نیستند و کابلشان هم معمولا کوتاه و انعطافناپذیر است. پس یعنی همیشه باید بندوبساطتان را نزدیک پریز برق پهن کنید! اگر در آشپزخانهتان ازلحاظ تعداد پریز محدودیت دارید، شاید بهتر باشد که به مدلهای شارژی فکر کنید تا بتوانید در هر نقطهای از آشپزخانه امکان مانور داشته باشید. اما ناگفته نماند که مدلهای شارژی علاوهبر قیمت بالاتر سنگینتر هم هستند و با اینکه پول بیشتری بابتشان پرداخت میکنید، معمولا قدرت و کارایی کمتری بهنسبت گوشتکوبهای غیرشارژی دارند.
بیشتر مدلهای گوشتکوب برقی با خودشان لیوان مدرجی هم دارند که خصوصا برای تهیه سس یا اسموتیهای یکنفره خیلی بهدرد میخورد. مدلهای پیشرفتهتر بهدلیل برخورداری از متعلقات دیگری از قبیل خردکن، همزن و آسیاب کارایی وسیعتری دارند و البته قیمتشان هم بالاتر است. اما اگر گوشتکوب برقی چندکاره میخرید، انتظار نداشته باشید که مثلا همزنش بهپای قدرت و کارایی همزنهای تککاره برسد.
آیا گریل کردن سالم ترین روش پخت غذا است؟
طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز برقی، مثلِ حرفه ای ها
اطلاعاتی درباره برندهای لوازم خانگی